One-page website laten ontwikkelen of laten bouwen

One-page website laten maken


Een one-page website is, zoals de naam al aangeeft, een website waarbij alle content op één lange webpagina is geplaatst. Hoewel men vaak lijkt te denken dat dit een passerende trend is, is niets minder waar. Digital Creative Design creëert one-page websites die goed doordacht zijn en met een snelle en overzichtelijke inrichting. Zo kunnen bezoekers in één oogopslag vinden waar ze naar op zoek zijn. Om diezelfde reden is een one-page website niet alleen geschikt als marketing of tijdelijke website, maar ook voor vele andere doeleinden.

Overzichtelijk, betaalbaar en mobiel gericht

Als u geïnteresseerd bent in een one-page website, bespreken wij altijd eerst uw wensen. Zo komen we erachter of zo’n soort website hier ook daadwerkelijk op aansluit. Vervolgens bepalen we in overleg de marketingdoelstellingen om tot de juiste oplossing te komen. Meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Voordelen:

• Omdat alle content te vinden is op één en dezelfde pagina, komt de boodschap sterker naar voren. De website heeft dus veel meer focus.
• Het is voor bezoekers eenvoudig om door de content te scrollen. Ze slaan minder snel informatie over omdat ze hiervoor niet naar andere pagina’s hoeven te navigeren.
• Content First: de gebruiker ziet een naadloze overgang tussen mobiele apparaten en de computer. Dit leidt tot een uniforme beleving.
• Het is eenvoudig om de site goed te laten werken op zowel computers als mobiele apparaten. Dit komt doordat de opbouw en technische structuur ‘clean’ zijn.
• Het laten maken van een one-page website is in veel gevallen goedkoper omdat er geen sprake is van volgpagina’s en andere technische kenmerken die het ontwikkelen duur maken.

Nadelen: 

• Het kan lastiger zijn om gevonden te worden door zoekmachines. De nadruk ligt hierin op het woordje ‘kan’. Mits er namelijk voldoende aandacht wordt besteed aan zoekmachine-optimalisatie, hoeft een one-page website helemaal niet te betekenen dat uw site minder hoog eindigt in de zoekresultaten.
• Omdat er slechts één pagina gecreëerd wordt, zijn er minder mogelijkheden tot analyse van de website. Zo krijgt u dus geen inzicht in welke onderwerpen (welke pagina’s) het best bezocht worden en waar bezoekers eerder afhaken, omdat alles op één en dezelfde pagina staat en bezoekers dus niet van pagina hoeven te wisselen.
• Het kan langer duren voor de site volledig geladen is. Alle informatie moet in één keer geladen worden en daarom is het van groot belang dat de site geoptimaliseerd is voor mobiele apparaten. Met de juiste programmering kan dit probleem echter goed worden opgelost.